گیاهان دارویی
گیاهان دارویی

گیاهان دارویی

طب سنتی

خواص میوه نارگیل 3

شستشوی مو‌ها با شیره نارگیل یک عمل بسیار موثر برای تغذیه قسمت ‏های انتهایی ریشه‏ موهاست. این کار در بین هندی‏‌ها که موهایی بسیار جذاب دارند، شایع است.
سلامت نیوز: نارگیل گیاهی است که ابتدا در جنوب آسیا کشت می‌شد و در حال حاضر به صورت درخت نارگیل در تمام مناطق استوایی وجود دارد. مردم اقیانوس آرام از تمام قسمت‌های این درخت استفاده کرده و آن را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می‌کنند. درخت نارگیل، درختی است زیبا و تنومند که به صورت قائم رشد کرده و بدون انشعابات می‌‏باشد. برگ ‏های آن بسیار بزرگ و زیبا است. گل‏های این گیاه زرد و نارنجی می‌‏باشد. میوه‏های نارگیل بیضی شکل و سبز هستند که با یک پوسته سخت قهوه‌ای پوشیده شده‏اند. در قاعده میوه نارگیل سه سوراخ وجود دارد که چشم‌های نارگیل نامیده می‌شوند.

گوشت این میوه سفید رنگ و چرب است و درون آن با یک شیره یا مایع شیرین پر شده است. قسمت‏های قابل استفاده: ریشه، گل آذین و دانه (پوسته، آب و روغن هسته) قابل استفاده می‌‏باشند. ضرب المثلی درباره نارگیل بین مردم اقیانوس آرام معروف است که می‌گوید هر کس که درخت نارگیل می‌کارد، برای خودش و بچه‌هایش، لباس، ظرف، نوشابه، غذا و خانه درست می‌کند. این نشان می‌دهد که تمام قسمت‌های این درخت، مفید و قابل استفاده هستند.

فواید آب نارگیل

 سردرد: آب نارگیل سردردی را که در اثر تماس زیاد با نور خورشید بروز می‌کند، تسکین می‌‏دهد.

کرم‏‌ها: جوشاندن ریشه نارگیل با مقدار کمی از انقوزه برای پاکسازی و رهایی از کرم ‏های روده بسیار نافع است.

زخم و جراحت: روغن کهنه نارگیل، تسکین دهنده سریع زخم ‏‌ها می‌‏باشد.

استفراغ: اضافه کردن شکر، عسل و پودر فلفل به آب نارگیل یک ترکیب مطلوب برای پیشگیری از استفراغ می‌‏ باشد.

زخم‏های دهانی: غرغره کردن شیره حاصل از نارگیل چرخ و رنده شده برای تسکین و معالجه‏ زخم‏های دهان مفید است.

خارش: در خارش‏های معمول، شیر نارگیل برای کاهش التهابات سودمند و کاربردی است.

جای زخم (اسکار): پوست درخت‏ انجیر مقدس هندی و انجیر معابد را در شیرنارگیل به صورت خمیر در آورده و در سرتاسر زخم‏‌ها بمالید. این کار به تسکین و ترمیم پوست به دلیل خاصیت‏ قابض و مغذی بودن این ترکیب، کمک می‌‏ کند.

اگزما: چند عدد سیر را در روغن نارگیل بیندازید و روی شعله گاز قرار دهید تا رنگ آن تیره شود. سپس این سیر‌ها را در روغن نارگیل له کنید. بعد، آن را از صافی رد نمایید. این مخلوط یک ترکیب موثر برای رفع التهابات ناشی از اگزماست.

رشد مو‌ها: شستشوی مو‌ها با شیره نارگیل یک عمل بسیار موثر برای تغذیه قسمت ‏های انتهایی ریشه‏ موهاست. این کار در بین هندی‏‌ها که موهایی بسیار جذاب دارند، شایع است.

شیره نارگیل با شیر نارگیل متفاوت است. شیره نارگیل‌‌ همان مایع آبکی درون نارگیل است، اما شیر نارگیل از جوشاندن مخلوط مساوی آب و گوشت نارگیل خرد شده حاصل می‌شود، به طوری که وقتی به حالت کف آلود درآمد آن را از شعله بر می‌دارند و سپس صاف می‌کنند. نارگیل به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی، چاق کننده است.

نارگیل هنگامی که نارس است مقدار بیشتری شیره دارد، ولی به تدریج که میوه می‌‌رسد مقدار شیره آن کمتر می‌شود. پس برای اطمینان از تازه بودن نارگیلی که می‌خرید، آن را تکان دهید تا صدای شیره آن را بشنوید. دقت کنید که نارگیل سنگین‌تر، تازه‌تر است. این میوه به دلیل گرم بودن ممکن است در گرم مزاجان مشکلاتی ایجاد کند. لذا این گونه افراد باید آن را با میوه‌های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند.

نارگیل دیر هضم است، بنابراین کسانی که دچار ناراحتی‌های گوارشی هستند، باید هنگام مصرف آن مراقب باشند. با اینکه روغن نارگیل یک روغن گیاهی است، اما دارای مقدار زیادی چربی اشباع می‌باشد. به همین دلیل افراد دچار چربی خون بالا و بیماران قلبی نباید از روغن نارگیل استفاده نمایند.

خواص نارگیل 2

.     گوشت نارگیل تازه گرم و خشک است، خشکش قوی‌تر است.

2.     برای رفع بوی بد دهان نارگیل را بجوید.
3.     برای درد رماتیسم و مفاصل صبح‌ها مربای نارگیل همراه صبحانه میل کنید.
4.     نارگیل چاق کننده است.
5.     دفع کنندة مواد سرد بلغمی و سوداوی است.
6.     زیاد کننده حرارت غریزی و افزایش دهندة اسپرم است.
7.     خوردن نارگیل با شکر علاوه بر اینکه مقوی است زیاد کنندة خون هم می باشد.
8.     گوشت نارگیل دیرهضم است برای ضم آسان با شکر خورده شود.
9.     خاکستر پوست نارگیل باعث سفیدی دندان می‌شود به این طریق که مسواک را آغشته به پودر خاکستر نارگیل کرده و طبق روش مسواک زدن دندانها را مسواک بزنید.
10.  نارگیل برای تقویت حافظه مفید است.
نارگیل
11.  گوشت نارگیل برای رفع درد مثانه استفاده می‌شود.
12.  برای اخراج احشام کرم معده و روده و کرم کدو گوشت نارگیل را میل کرده و کمی سرکه همراه آب بالای آن بخورند.
13.  گوشت نارگیل درد کمر را کاهش می دهد.
14.  نارگیل محرک مراکز عصبی دستگاه تناسلی است.
15.  در مناطق شرجی مالیدن روغن نارگیل به مو از ریزش آن جلوگیری می‌کند.
16.  مالیدن خاکستر پوست نارگیل به صورت باعث باز شدن رنگ رخسار و از بین رفتن کک مک می‌شود.
17.  از ریشه‌های نارگیل (پوست اول) می‌توان طنابی درست کرد که دارای مقاومت زیادی است و در آب شور پوسیده نمی‌شود.
18.  کسانی که بی‌حسی اعضا ، فلج ، جنون و مالیخولیا دارند از گوشت نارگیل استفاده کنند.
19.  گوشت نارگیل تقویت کنندة کبد است.
20.  برای زخم معده مفید است.
21.  برای زود پخته شدن گوشت مقداری از نارگیل را در آن بیندازید.

خواص میوه نارگیل 1

نارگیل و خواص آن

درخت نارگیل

نارگیل با نام علمی (Cocos nucifera) گیاهی است که ابتدا در جنوب آسیا کشت می ‌شد و در حال حاضر به صورت درخت نارگیل در تمام مناطق استوایی وجود دارد.

مردم اقیانوس آرام از تمام قسمت‌ های این درخت استفاده کرده و آن را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می ‌کنند.

درخت نارگیل، درختی است زیبا و تنومند که به صورت قائم رشد کرده و بدون انشعابات می ‏باشد.

برگ ‏های آن بسیار بزرگ و زیبا است.

گل‏های این گیاه زرد و نارنجی می ‏باشد.

میوه‏های نارگیل بیضی شکل و سبز هستند که با یک پوسته سخت قهوه ای پوشیده شده‏اند. 

 

چشم های نارگیل

 

در قاعده میوه ی نارگیل سه سوراخ وجود دارد که چشم های نارگیل نامیده می شوند.

گوشت این میوه سفید رنگ و چرب است و درون آن با یک شیره یا مایع شیرین پر شده است.

قسمت‏های قابل استفاده:

ریشه، گل آذین و دانه (پوسته، آب و روغن هسته) قابل استفاده می ‏باشند.

ضرب المثلی درباره ی نارگیل بین مردم اقیانوس آرام معروف است که می گوید هر کس که درخت نارگیل می کارد، برای خودش و بچه هایش، لباس، ظرف، نوشابه، غذا و خانه درست می کند. این نشان می دهد که تمام قسمت های این درخت، مفید و قابل استفاده هستند.

فواید قسمت های مختلف درخت نارگیل:

ریشه‏:

قابض، ادرارآور(مدر) و کرم کُش.

نارگیل سبز

شیره گل:

 شیرین و مطبوع، تب‏بُر، مقوی باء(تقویت کننده ی نیروی جنسی)، نشاط آور، مدر و سمّی.

پوسته:

مدر (ادرارآور) و برطرف کننده‏ ی بوی بد

مغز:

شیرین، خنک کننده، روغنی، اشتهاآور، مقوی باء، ملین(ضد یبوست) و نیروبخش

آب:

شیرین و گوارا، خنک کننده، هضم کننده، مقوی باء ، ادرارآور ، کرم کش و نیروبخش

روغن:

شیرین، ضد عفونی کننده، دافع حشرات، هضم کننده، مقوی باء، اشتهاآور و تقویت کننده موی سر

اثرات درمانی نارگیل:

* اسهال:

آب نارگیل یک غذای ایده‏آل برای جایگزین کردن مایعات از دست رفته در اسهال می‏ باشد.

* سنگ‏های ادراری (مانند سنگ مثانه):

برای درمان سنگ‏های ادراری، گل ‏های نارگیل را خشک کرده و پودر کنید و سپس آن را با ماست بخورید.

آب نارگیل

* سردرد:

آب نارگیل سردردی را که در اثر تماس زیاد با نور خورشید بروز می کند، تسکین می ‏دهد.

* کرم‏ها:

جوشاندن ریشه نارگیل با مقدار کمی از انقوزه برای پاک سازی و رهایی از کرم ‏های روده بسیار نافع است.

* زخم و جراحت: 

روغن کهنه نارگیل، تسکین دهنده سریع زخم ‏ها می ‏باشد.

* استفراغ:

اضافه کردن شکر، عسل و پودر فلفل به آب نارگیل یک ترکیب مطلوب برای پیشگیری از استفراغ می‏ باشد.

* زخم‏های دهانی:

غرغره کردن شیره ی حاصل از نارگیل چرخ و رنده شده برای تسکین و معالجه‏ ی زخم‏های دهان مفید است.

* خارش:

در خارش‏های معمول، شیر نارگیل برای کاهش التهابات سودمند و کاربردی است.

* جای زخم (اسکار):

پوست درخت‏ انجیر مقدس هندی و انجیر معابد را در شیرنارگیل به صورت خمیر در آورده و در سرتاسر زخم‏ ها بمالید. این کار به تسکین و ترمیم پوست به دلیل خاصیت‏ قابض و مغذی بودن این ترکیب، کمک می‏ کند.

* اگزما:

چند عدد سیر را در روغن نارگیل بیندازید و روی شعله گاز قرار دهید تا رنگ آن تیره شود. سپس این سیرها را در روغن نارگیل له کنید. بعد، آن را از صافی رد نمایید. این مخلوط یک ترکیب موثر برای رفع التهابات ناشی از اگزما است.

* رشد موها:

شستشوی موها با شیره نارگیل یک عمل بسیار موثر برای تغذیه قسمت ‏های انتهایی ریشه‏ ی موها است. این کار در بین هندی‏ ها که موهایی بسیار جذاب دارند، شایع است.

چند نکته:

شیر نارگیل

* شیره ی نارگیل با شیر نارگیل متفاوت است. شیره ی نارگیل همان مایع آبکی درون نارگیل است، اما شیر نارگیل از جوشاندن مخلوط مساوی آب و گوشت نارگیل خرد شده حاصل می شود، به طوری که وقتی به حالت کف آلود درآمد آن را از شعله بر می دارند و سپس صاف می کنند.

 

* نارگیل به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی، چاق کننده است.

 

* نارگیل هنگامی که نارس است مقدار بیشتری شیره دارد، ولی به تدریج که میوه می‌ رسد مقدار شیره آن کمتر می شود. پس برای اطمینان از تازه بودن نارگیلی که می خرید، آن را تکان دهید تا صدای شیره ی آن را بشنوید. دقت کنید که نارگیل سنگین تر، تازه تر است.

 

* این میوه به دلیل گرم بودن ممکن است در گرم مزاجان مشکلاتی ایجاد کند. لذا این گونه افراد باید آن را با میوه‌های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند.

 

* نارگیل دیر هضم است، بنابراین کسانی که دچار ناراحتی های گوارشی هستند، باید هنگام مصرف آن مراقب باشند.

 

* با این که روغن نارگیل یک روغن گیاهی است، اما دارای مقدار زیادی چربی اشباع می باشد. به همین دلیل افراد دچار چربی خون بالا و بیماران قلبی نباید از روغن نارگیل استفاده نمایند.